TRÄNING

Välkommen att träna hos HPC


High Performance Center är ett komplett träningscenter med den senaste utrustningen för styrketräning, tester och analys av träning, för idrottare. Här möts individer från olika idrotter och utbyter kunskap och erfarenheter. Här finns även en återhämtningsavdelning med bastu, spa och isbad, som är fri att utnyttja för alla våra besökare.

Alla som tränar på HPC ska kunna redovisa en skriftlig tränings- och tävlingsplanering i samråd med ansvarig personal på HPC, allt för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet på den träning som bedrivs i lokalerna.

Medverkan i träning


På HPC arbetar vi (se presentation tränare) framförallt med att medverka i analys, planering och genomförande av fysisk träning för olika idrotter. Vi arbetar tillsammans med både idrottslag och individer, alltid i nära samarbete med ansvarig huvudtränare.

Med erfarenheter sedan 1980–talet har vi utvecklat test- och träningsupplägg för bland annat följande idrotter: friidrott, fotboll, ishockey, bandy, innebandy, tennis, handboll, orientering skidor med flera. (Här kan du se vilka föreningar och individer vi har jobbat med.).

Vi utgår ifrån våra lokaler på Arenastaden i Växjö, men medverkar gärna på annan ort.

Vill ni höra mer om hur vi skulle kunna hjälpa just er så är ni välkomna att kontakta oss på HPC via Agne Bergvall på agne@atleticum.net.

Sideline


HPC i Växjö använder sig av ett datorprogram som heter XPS Network framtaget av Sideline Sports. Vi använder detta för att kunna ge bästa möjliga upplägg för varje individ samt att tränare ska få möjlighet att utveckla sitt coachande genom att nätverka och byta kunskaper med varandra. XPS Network är ett mångsidigt program med många funktioner där vi använder systemet främst för att:

Kommunicera direkt med idrottare genom XPS eller byta erfarenheter med andra tränare var som helst i världen. Då programmet är nätverksbaserat kan tränaren och de aktiva komma åt sin egna och vänners sidor från vilken dator som helst.

Planera träningar med hjälp av kalender och övningsbank. Samla alla förberedelser på ett ställe. Få en fullständig överblick över samtliga lag och idrottare. Programmet sparar all träningsplanering för användning vid senare tillfälle och kan även bli tillgängligt för andra tränare. Här har tränarteam möjlighet att arbeta med lag och grupper tillsammans med träning för att få användning av hela kompetensen av tränarstaben.

Dokumentation av tester, träning och näring med hjälp av XPS ger tränarna statistik om hur träningen går. Detta innebär att tränarna kan få ut statistik på i princip vad som helst. Denna statistik använder vi även för forskning med hjälp av Linnéuniversitetet.

Utbildning sker genom programmet där tränare, ledare och forskare kan lägga upp information så som dokument och inspelade presentationer. En övningsbank finns även med tusentals övningar för att göra träningsprogram men också för att få en rätt instruktion om hur och varför man gör en viss övning.

Genom mobilappen XPS client kommer de aktiva enkelt åt sina program och kan även ändra träningsdokumentationen ifall träningen inte har gått som planerat.