Fanny Roos är i mina ögon ett av det absolut bästa exemplen på vad Långsiktighet eller mer populärt LTDP long-term-development -plan innebär.
Fanny har en drivkraft utan dess like.Har mött henne lämnandes styrkelokalen på HPC vid 08.00 måndagsmornar då hon är klar med pass ett för dagen. 
– Måste ju köra så tidigt för att hinna med två pass när jag går i skolan har inte sällan varit svar från Fanny. Hon förstår vad som krävs.Hon är dessutom fostrad i ett SYSTEM som ser hela vägen från ungdom, talang till elit. Fanny fick en grundfostan i Ljungby Friidrott med tränare som gav henne grundbasen för sitt idrottande. Sedan oktober månad ligger Fanny under världstränaren Vesteinn Hafsteinssons vingar. Hon har tagit steg både tekniskt och styrkemässigt under honom. Hontillsammans med Vesteinn kommer att ta många steg till. 
Den som jag förutom givetvis Fanny själv som jag vill ge stort kred till  är Per Karlsson. PK som gammal elitkastare i slägga, osteopat, fystränare i hockey, bandy osv tog hand om Fanny när hon kom till friidrottsgymnasiet i Växjö som 16 åring. Per vet vad som krävs och har byggt träningen ett steg i taget. Kontinuitet struktur, kunskap och långsiktighet är det som har gällt hela vägen. Inga quickfix, inga rubriker bara hårt jogg. Detta är det som krävs om vi ska få Svensk idrott i allmänhet och Svensk Friidrott i synnerhet att producera elitidrottare från ungdom, via talang till elit. Pk kände efter 100% insats med Fanny under sex år i höstas att hans ork kraft och engagemang började tryta. Vi har med oss Pk på olika plan fortfarande vilket jag är oerhört tacksam för. Vi behöver mer resurer till fler tränare som göra det oglamorösa jobbet dagligen med kunskap och långsiktighet och engagemang.
FLER PER KARLSSON KOMMER ATT GE FLER SOM FANNY ROOS.
Tack Per och ett riktigt stort lycka till framöver FANNY och Vesteinn som team.

Fanny Roos, Athletics 24seven .
Per Karlsson, coach,